Windows 8.1 update release

Windows 8.1 UPDATE

Op 8 april 2014 wordt de nieuwe versie van Windows 8.1 gereleased. Dat werd in San Francisco op de Built 2014 conferentie meegedeeld. In het kort werd uiteengezet welke verbeteringen en nieuwe features aan het besturingssysteem zijn toegevoegd. De meeste verbeteringen hebben betrekking op de veel voorkomende klachten van het besturingssysteem nl. de gebruiksvriendelijkheid van het systeem wanneer men niet in het bezit is van een touchscreen of aanraakscherm. Windows 8.1 focust dan ook te veel op het gebruik van tablets, smartphones enz. zonder rekening te houden met desktops waarbij men muis en toetsenbord gebruikt.

Enkele verbeteringen zijn de verbeterde vindbaarheid van de zoekfunctie en de afsluitknop. Deze features zijn verhuisd naar het startscherm zoals het zou moeten horen. Windows Store Apps wordt nu weergegeven in de desktopweergave. Voor snelle toegang kan je ervoor kiezen om Windows Store App aan de desktop vast te pinnen. Om de applicatie te doen verschijnen, beweeg je met de muis naar de bovenkant van het scherm. Verder kan je de computer opstarten van het bureaublad.

Ook is er geopteerd voor een uitgebreide ondersteuning voor mobile device management waarbij de ondersteuning met Internet Explorer er sterk op verbeterd is en vermoedelijk de productiviteit zal verhogen.

Niet alleen de zichtbaarheid van het besturingssysteem is veranderd, ook de compatibiliteit is aangepast zodat de vernieuwde versie van Windows 8.1 compatibel is met de meest eenvoudige toestellen zoals GSM’s en een eenvoudige tablets.

We kunnen tot de conclusie komen dat de Windows 8.1 update niet alleen efficiënter is in gebruik maar dat ook in het besturingssysteem heel wat aanpassingen gemaakt zijn om de compatibiliteit voor de gewone en professionele gebruiker te gemoed te komen. Op 8 april komt niet alleen de update van Windows 8.1 uit! Die dag wordt ook de ondersteuning van Windows XP stopgezet.

Windows Update 8.1 binnenhalen?

Voor het binnenhalen van de nieuwe Windows 8.1 update hoef je niet veel te doen. Stel je apparaat zo in dat het maandelijks naar nieuwe updates zoekt. Bij deze zoekactie zal automatisch Windows 8.1 update beschikbaar zijn voor installatie.

Ben je nog niet in het bezit van de Windows 8.1 versie? Dan zal je het systeem eerst moeten upgraden naar 8.1 versie via de Windows Store App. Heb je een oudere versie, bijvoorbeeld Windows 7, dan dien je deze aan te kopen om de gratis update te kunnen ontvangen.

De update handmatig installeren

Als u Windows 8.1 of Windows RT 8.1 gebruikt en de update nog niet hebt, kunt u deze als volgt handmatig installeren:

 1. Zorg dat u tijdens de installatie van de update de pc niet uitschakelt, de stekker uit het stopcontact haalt of de internetverbinding verbreekt.
 2. Ga naar Instellingen en kies vervolgens voor Pc-instellingen wijzigen.
  (Als u een muis gebruikt, wijst u de rechterbenedenhoek van het scherm aan, beweegt u de muisaanwijzer naar boven, klikt u op Instellingen en klikt u vervolgens op Pc-instellingen wijzigen.)
 3. Kies voor Bijwerken en herstellen en selecteer vervolgens op WindowsUpdate.
 4. Kies voor Nu zoeken.
 5. Als er updates worden gevonden, klikt u op Details weergeven.
 6. Selecteer de update met KB 2919355 in de lijst met updates en kies voor Installeren.

  Als u wordt gevraagd een administratorwachtwoord of bevestiging in te voeren, voert u dit wachtwoord in of bevestigt u uw invoer.

 7. Start de pc opnieuw op en meld u aan nadat de installatie is voltooid.

Wordt de update KB 2919355 niet weergegeven, dan mist u een andere belangrijke update. Voer de stappen uit zoals hierboven beschreven maar selecteer de update KB 2919442. Installeer de update en herstart het apparaat.  Herhaal voorgaande stappen en kies nu voor KB 2919355.

Je hebt 3000 MB beschikbare schijfruimte nodig voor de 32-bits versie vanWindows 8.1 en 3850 MB voor de 64-bits versie van Windows 8.1.

Als je gebruik maakt van Behoud je

Windows 8

Windows-instellingen, persoonlijke bestanden en de meeste apps

Windows 7

Persoonlijke bestanden

Windows Vista

Niets, je moet opstarten vanaf media en een schone installatie uitvoeren

Windows XP

Niets, je moet opstarten vanaf media en een schone installatie uitvoeren

Om terug te keren naar Windows 7, Windows Vista of Windows XP had, moet je je vorige versie van Windows terugzetten met behulp van de installatiemedia die met die pc werden meegeleverd (gewoonlijk een dvd).

Voeg een Reactie toe