WiFi ontvangst iPAD verbeteren

Vele die een iPad hebben, kunnen er van meespreken. Ook tablets zoals de Samsung Galaxy tab hebben er onder te lijden namelijk het bereik van de WiFi laat te wensen over. De ipad of tablet heeft een slechte draadloze internet ontvangst. De oorzaak hiervan is dat er in een tablet een zwakker WiFi ontvanger zit. Dit komt ook wel eens voor bij goedkope laptops. Toch is he niet mogelijk om een WiFi versterker op je iPad aan te sluiten. Hoe kunnen we de draadloze internet ontvangst dan wel verbeteren? Wij leggen het je uit.

Meer zendvermogen
Aan de kant van de iPad kunnen we de ontvangst niet aanpassen. We kunnen dus enkel meer vermogen sturen vanuit de zend kant.
Sluit aan de draadloze router een access point met hoog zendvermogen. Enkele goede voorbeelden zijn de access points van Engenius die vele malen sterker zijn dan de standaard wireless producten. Ze zijn dan ook iets duurder in prijs. De ECB300 is zo een populair model en is zelfs 20x krachtiger. Bekijk de Engenius ECB300 in mijn webshop.

Ander kanaal
Een andere mogelijkheid is om je draadloze router op een ander kanaal te plaatsen. Je kan kiezen uit 13 kanalen verschillende kanalen voor WiFi. Kanaal 11, 6 of 1 zijn het best geschikt voor wireless internet. Kies het kanaal waarbij je het meeste bereik hebt.Deze kanalen geven geen overlap met de andere kanalen.

Gebruik een repeater
Deze kan gebruikt worden wanneer je bijvoorbeeld WiFi ontvangst in de tuin wil. Dan kan je bijvoorbeeld gebruik maken van de Engenius ERA150. Deze repeater heeft 400mW aan zendvermogen wat heel wat is. Hang de repeater aan de muur aan de achterkant van je woning.
Spijtig genoeg verliest de repeater wat aan bandbreedte en is soms de voorkeur te verlenen aan een access point die je met een kabel op de router dient aan te sluiten. Maar soms is dat ,iet altijd mogelijk. De Engenius ERA150 is ook te koop in de Wifi webshop.

Gebruik WiFi Powerline Homeplugs
We hebben het al eens gehad over de Devolo wireless homeplug set. De ene adapter sluit je aan op de router. Deze steek je in het stopcontact. De andere adapter steek je in het stopcontact waar je ontvangst wilt. Hierdoor creëer je een draadloos access point. Ook deze is te koop in de Wifi webshop.

Voeg een Reactie toe