Wi-Fi Music Player van Sitecom

Bijna kunnen we zeggen dat cd’s niet meer van deze tijd zijn. Al te vaak worden ze vervangen door digitale muziek die overal op het internet te vinden is. Met de WMA-1000 Wi-Fi Music Player van Sitecom kunnen AirPlay en draadloze DLNA-streaming worden gekoppeld aan bestaande stereo-installaties of actieve luidsprekers en gaan we zo een nieuw digitaal tijdperk in.

DLNA of Airplay

De Wi-Fi Music Player van Sitecom werkt zowel met de Apple AirPlay als Android DLNA. AirPlay is de standaard van Apple en wordt door vrijwel alle populaire muziekdiensten ondersteund.  DLNA is de standaard van alle overige merken.  Nu DLNA op de nieuwste Windows, Android, BlackBerry telefoons en tablets is geïmplementeerd kunnen we stellen dat Wi-Fi Music Player zeer compatibel is met de bestaande multimedia. Dankzij AirPlay-ondersteuning is het streamen van muziek ook mogelijk vanaf iOS-apparaten, Mac’s en pc’s met iTunes.

De nieuwe Sitecom WMA-1000 Wi-Fi Music Player moet AirPlay en draadloze DLNA-streaming mogelijk maken op bijna elke stereo-installatie of actief luidsprekersysteem in huis.

 Airplay

• muziek streamen direct van je stereo door gebruik te maken van je iPhone, iPod, iPad or zelfs Mac.

DLNA

• muziek rechtstreeks naar je stereo streamen door gebruik te maken van een Android telefoon of PC.
• Gebruik de Sitecom Imedia app om muziek van elke locatie naar jouw netwerk te streamen.

Aansluiting en installatie Wi-fi music player

Om de Wi-fi Music Player degelijk te kunnen aansluiten en te configureren, moeten de volgende eisen voldaan zijn:

  • een uitgang voorzien van ofwel S/PDIF ofwel een analoog input kanaal (RCA)
  • een bestaand draadloos netwerk: 802.11G of 802.11N

wifi media player sitecom

Er zijn twee manieren om je toestel te verbinden met het draadloos netwerk:

  • Connecteer de Wi-fi muziek speler door gebruik te maken van de WPS/OPS knop (wacht 2 minuten).
  • Connecteer het toestel en maak verbinding met het internet. Normaal wordt je automatisch doorgestuurd naar de login pagina. Selecteer het sitecom-netwerk (SSID: sitecom-xxx) en geef de juiste beveiligingssleutel in. Deze manier van werken is alleen van toepassing indien het toestel niet is uitgerust met de WPS/OPS knop of indien je een ander merk toestel gebruikt.

[alert type=”info”]Wanneer het lampje in op de Wi-fi music player paars oplicht, wil dit zeggen dat het toestel juist geconfigureerd is maar dat het geen connectie heeft met het Wi-Fi netwerk. De oorzaak is meestal een slechte internetverbinding of een verkeerdelijk configuratie van het internet (paswoord/inlog). Duw 15 seconden op de recet-knop en herhaal opnieuw bovenstaande stappen.[/alert]

 

Hardware Sitecom

Hieronder een overzicht van de hardware specificaties van de Wi-fi Music Player van Sitecom (WMA-1000 ).

  HARDWARE FEATURES-WMA-1000 Wi-Fi Music Player
  Audio connections   1 x S/PDIF (Toslink), 1 x 2,5 mm Audio Jack
  Interfaces   1 x Mini USB port
  Buttons   1 x WPS (OPS)
  LED Indicators   1 x Indicator LED
  Antennas   1 x Wi-Fi Antenna
  WIRELESS FEATURES
  Standards   IEEE 802.11a, IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n
  Signal Rate   2.4GHz: up to 150Mbps
  Security   WEP/WPA/WPA2
  AUDIO FEATURES
  Audio Formats   MP2, MP3, MP4, AAC, WMA, WAV, FLAC, OGG, 3GP
  Audio Quality   Sample rate: 48 KHz, Bit rate: 320 Kbps

 

Eenvoudig te installeren met maximale compatibiliteit

Met een samplefrequentie van 48 KHz en een bitsnelheid van 320 Kbps moet de Wi-Fi Music Player in staat zijn om draadloze audiokwaliteit te leveren, vergelijkbaar met cd-kwaliteit. De ondersteuning voor een breed scala aan audioformaten, waaronder FLAC en WAV, moet er voor zorgen dat bestandsformaten zonder kwaliteitsverlies worden verwerkt.

De installatie en het aansluiten van de Wi-Fi Music Player is op enkele minuten gebeurd. Met behulp van de meegeleverde S/PDIF- of audio-aansluitkabels kan met één druk op de WPS/OPS knop (One-Push-Setup) aan de achterkant van het apparaat, het toestel worden geïntegreerd in het draadloze thuisnetwerk zonder dat de installatie van apps of een bekabelde verbinding met de computer nodig is.

Met de gratis Sitecom Media Controller-app voor Apple- en Android-apparaten kun je het afspelen van DLNA-muziek ook sturen vanaf je smartphone of tablet.

Luister naar je eigen muziek, muziek via iTunes of Windows Media Player. De Wi-Fi Music Player streamt het allemaal draadloos naar je stereo-installatie of aangesloten luidsprekers. Vul je huis met de muziek waar je zo van houdt.

Prijs

De WMA-1000 Wi-Fi Music Player heeft een adviesprijs van € 80 en wordt geleverd met de Sitecom-garantie van 10 jaar. Kijk op de Wifi webshop voor meer informatie.

Voeg een Reactie toe