VLC Media Player in plaats van Windows Media Player

VideoLAN is begonnen als een studentenproject aan de “École Centrale” van Parijs. Het project had als doel een mediaspeler te ontwikkelen die kon omgaan met audio, video en gestreamde content. Het gevolg hiervan is de VideoLAN Client (VLC) Media Player. De software is gratis te downloaden en bedraagt 9 MB.

Gratis VLC media player download
VLC media player

VLC Media Player

VLC mediaplayer is een opensource Media Player die naast Windows 2000 ook draait op Linux, XP, Vista, Mac OS, Solaris enz. Het is een eenvoudig programma maar ondersteunt wel de belangrijkste mediaformaten (MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DivX, XviD, WMV, mp3, ogg,…). In tegenstelling tot Windows Media Player is de VLC Media Player wel in staat om divx-bestanden af te spelen. VLC is eveneens in staat video- en bijhorende audiobestanden die gedesynchroniseerd zijn, toch mooi synchroon af te spelen. Windows Media player krijgt dit niet opgelost terwijl dit voor VLC geen problemen oplevert. Dit komt omdat de software een eigen pakket aan Codecs heeft meegekregen.

VLC is primair bedoeld voor het streamen van video’s en het afspelen van die videostreams. U kunt VLC dus inzetten als streamingserver en als streamingclient. Daarbij is op de VideoLAN-website veel informatie te vinden over hoe dat in zijn werk gaat en welke bandbreedte nodig is voor fatsoenlijke streaming. Er zijn op internet geen VLC-streams te vinden, en VLC is niet geschikt voor de meest gangbare streams zoals Realmedia, Shoutcast etc.

De oudere versies van VLC Media Player, bezitten geen mediabibliotheek. Hierdoor is de VLC een klein programma maar u dient zelf uw media overzichtelijk op te slagen. Gelukkig spreekt de bediening van VLC voor zich.

VLC Media Player biedt een eenvoudige, duidelijke interface met standaard afspeeltoetsen en maakt de meeste van deze geavanceerde functies beschikbaar via het rechts-klik menu en knoppenbalk.

Pluspunten Media player

 • uitgebreide lan stream mogelijkheden
 • eenvoudige bediening
 • ondersteuning voor veel mediaformaten

Minpunten Media player

 • geen mediabibiliotheek behalve in de laaste nieuwe versie van VLC
 • geen rip-functionaliteit

 

Recente Updates

 • Flv en MPEG2 zoeken
 • Wmv, wav, rtsp en ssa ondersteuning
 • probleemoplossingen voor Qt en MacOS-interface
 • Vaststellen van een integer underflow in Real pseudo-RTSP-module
 • Vertaal-updates
 • teletekst
 • Codec-updates

Functies

Simpele, snelle en krachtige mediaspeler

Speelt alles: bestanden, disks, webcams, apparaten en streams.

Speelt de meeste codecs zonder noodzaak voor codec packs:
MPEG-2, DivX, H.264, MKV, WebM, WMV, MP3…

Draait op alle besturingssystemen: Windows, Linux, Mac OS X, Unix…

Volledig gratis, geen spyware, geen reclame en geen user tracking.

Kan mediaconversie en streaming doen.

Conclusie

Het sterkste punt van VLC, is zijn ondersteuning van vele multimediaformaten en zijn uitgebreide streaming mogelijkheden. De lange lijst van functies omvatten A / V-filters en effecten, mediatheek, afspeellijst, visualisaties, video snapshots, aanpasbare interface, albumomslag downloads, ondertiteling en nog veel meer.

Gratis download

Dowload hier gratis VLC Media Player

Voeg een Reactie toe