Videobestanden aan elkaar koppelen – Freeware Yamb

Het maken van filmbestanden (3gp) via je GSM wordt makkelijker en zijn van relatief goede kwaliteit. Het enige probleem is dat je verschillende filmfragmenten of filmsnippers hebt die geen mooi geheel vormen. Dit kan makkelijk opgelost worden met behulp van het programma Yamb. Yamb plakt al uw filmpjes aan elkaar waardoor je ze snel kan herbekijken en het heel eenvoudig wordt om ze te delen via YouTube.
 

Wat is Yamb?

Yamb is de afkorting van “Yet Another Mp4Box UI”. Met andere woorden, dit is een nieuwe grafische interface voor mp4box gebruikers, een instrument gebaseerd op opdrachtregels die een deel van GPAC Framework uitmaken. Deze GUI is hoofdzakelijk gewijd aan Windows OS.

Het gebruiksgemak van Yamb

Het programma is in staat bestanden te creëren, te splitten en samen te voegen zoals:

  • Video-sporen van m4v, cmp, H264, 264, H263, 263 als input formaat of AVI, MPG, MPEG, VOB, MP4, MOV, ogg, qcp en 3GP bestanden.
  • Audio-sporen met AAC, AC3, AMR, AWB, EVC, mp3, msv, vorbis formaat of als input van AVI, MPG, MPEG, VOB (mp2 enkel), MP4 en 3GP bestanden.
  • Ondertitels met SRT (SubRip), ttxt (GPAC), sub (MicroDVD), idx / sub (VobSub) en XML (QuickTime TeXML) als input formaten.
  • Hoofdstukken uit tekst-formaat (OGM of GPAC).

Yamb is in staat een video of audio sporen van avi-bestanden te herstellen en te extraheren zoals:

  • Audio- en videosporen in een ruw formaat.
  • Audio- en videosporen in een nieuwe mp4-bestand.
  • Een visuele track in avi-bestand.
  • Ondertitels als srt of ttxt output formaat.
  • Hoofdstukken in OGM tekstformaat.

Het is ook in staat om srt naar ttxt subtitles om te zetten of ttxt to srt om te zetten. Daarnaast heeft het een aantal andere extra instellingen met betrekking tot taal, tracks namen, Pixels Aspect Ratio, enz.. Het programma ondersteunt Unicode/UTF-8 volledig en ook tagging.

Downloaden en installeren van Yamb

Er zijn verschillende softwareprogramma’s op de markt waarmee je filmpjes aan elkaar kan plakken. Toch, deze zijn meestal ingewikkeld en tijdrovend. Een makkelijke manier om filmpjes van hetzelfde formaat razendsnel aan elkaar te koppelen, doe je met Yamb. Gebruik hiervoor Yamb-2.0.0.8 with installer. Download deze versie en installeer het programma op je PC door op next te klikken. Yamb werkt op windows XP en normaal ook onder Windows Vista (op een paar foutmedingen na).

Filmpjes voorbereiden

Bewaar alle filmpjes die je tot één enkel videobestand wil samenvoegen, in een map. Maak hiervoor een tijdelijke map aan op je desktop. Controleer of u de filmpjes op je GSM wel kan afspelen met je PC. Heb je problemen hiermee, installeer dan het K-Lite codec Pack. Start het programma Yamb op en kies in het eerste scherm links voor “bewerken” of “editing”. Dubbel klik vervolgens op “ Click to join supported files” (ondersteunende bestandsformaten samenvoegen).

Filmpjes samenvoegen en bewaren

Selecteer alle filmpjes in je map en sleep ze in het Yamb-venster. Yamb splitst deze filmpjes automatisch op in video- en audiobestanden. Met de knop up en down kan je de volgorde van de filmpjes bepalen. Nog gemakkelijker is de filmpjes in de juiste volgorde in het venster slepen. Onder “Output – Browse” kan je bepalen war jet het filmpje opslaagt op je pc.
Klik op de knop next en alle filmpjes worden aan elkaar geplakt.

Natuurlijk kan dit programma ook gebruikt worden voor filmpjes die je met een digitale camera opgenomen hebt. Het principe is hetzelfde. De volledige instructie voor het gebruik van het programma, kan je ook terugvinden in onderstaand filmpje:
http://www.myvideo.be/watch/5341928.

Voeg een Reactie toe