Skypen met je Facebookvrienden

De nieuwe hype van Skype, video-bellen met je facebookvrienden. Met de nieuwste versie van Skype sta je onmiddellijk in verbindingen met al je facebookvrienden, zelfs al zijn ze geen lid van Skype. Bel niet alleen met één vriend maar met een hele groep vrienden. Hoe dat juist moet, wordt in dit artikel uitgelegd.

Skype en Facebook

Skype
Skype is ontwikkeld door Skype Global en is een voice-over-IP-programma. Met dit gratis programma kan je over het internet gratis telefoneren. Het is verkrijgbaar voor Mac OS X (Panther en nieuwer), Windows (vanaf Windows 2000 en nieuwer), Linux, Pocket PC 2003, Android ,webOS en iOS. Skypen staat in De Dikke Van Dale zelfs gelijk met internetbellen. Het grote voordeel van Skype, is dat je niet alleen kan horen maar ook videogesprekken kan voeren. Verder kun je chatten, een groepsgesprek starten of bestanden uitwisselen. Met behulp van een headset, USB telefoon of Dualphone kan je gesprekken voeren.

Facebook
Facebook is gekend onder de meeste van ons en gebruiken het ook dagelijks. Het is een sociaalnetwerk site die sinds 2008 ook in het Nederlands te verkrijgen is. In 2012 heeft Facebook al ongeveer 955 miljoen gebruikers vergaard.

 

Installeren van Skype

Stap 1

Heb je reeds Skype geïnstalleerd, controleer of er nieuwe updates zijn. Zo niet, ga naar Skype.com en installeer de nieuwste versie van Skype.

Stap 2
Start het programma Skype op. Naast contactpersonen vind je het Facebook-pictogram. Vul jouw gebruikersnaam en wachtwoord in. Gebruik dit van Facebook en klik op aanmelden.

Stap 3

Je krijgt een scherm waarin je zult moeten bevestigen of je Skype toegang wil geven tot jouw privégegevens. Vink deze aan en klik op verder. Klik op een Facebook-contact en vervolgens op Videobellen om een videogesprek te starten.
Het is niet enkel mogelijk om vanuit Skype met je vrienden van Facebook te bellen, je kan de applicatie eveneens opstarten via Facebook.

Facebook op Skype

Open de nieuwe versie van Skype. Aan je linkerkant van het scherm, vind je een lijst van alle contacten. In deze lijst is duidelijk aangegeven wie er op de moment online is op Facebook.

In het midden vanboven, vind je 4 tabbladen terug: Skype Home, Profile, Facebook, Give Feedback. Skype Home geeft je simpelweg de beginpagina van Skype weer. Onder het tabblad Profile vul je alle gegevens in die verwijzen naar jouw profiel zoals natuurlijk je telefoonnummer, het emailadres, …. Je kan er ook een persoonlijke videoboodschap aan vast koppelen.

Via het tabblad Facebook, kom je eigenlijk in de berichten geschiedenis van Facebook terecht. Bij elke persoon die een bericht gepost heeft, kan je aan de rechteronderkant van elk bericht nagaan of deze persoon een telefoonnummer met jouw gedeeld heeft. Sommige contactpersonen geven eveneens de mogelijkheid om een SMS te versturen.

Opgelet! Via Skype is het niet mogelijk NOODNUMMERS te bellen. Het is geen vervangmiddel voor je gewone telefoonprovider.

Skype op Facebook

Het kan natuurlijk ook andersom. Je gaat eerst naar Facebook. Je meldt je aan en aan de linkerkant van de pagina vind je een

tabje applicaties. Klik er op en je krijgt een hele lijst van applicaties die mogelijk zijn via Facebook. Dit varieert van spelletjes tot de Skype applicatie. Gebruik de zoekfunctie om de applicatie op te zoeken. Eenmaal gevonden, klik je op het icoon. Facebook zal toestemming vragen om connectie te leggen tussen Facebook en Skype. Hier moet je “ok” aanvinken en verder gaan. Op die moment zal Facebook vragen Skype te installeren. Heb je de software geïnstalleerd, ga je gewoon verder met de applicatie.

Skypetegoed kopen

Het is namelijk zo dat de gratis applicatie enkel toegankelijk is voor:

  • Een-op-een-videogesprekken
  • Skype-naar-Skype gesprekken
  • Chatten
  • Beeldscherm delen

Wanneer je via Skype belt of SMSen stuurt naar een niet Skypegebruiker, zal je Skypetegoed moeten aankopen. Dit geldt eveneens wanneer je gebruik wil maken van de applicatie groepsvideo binnen Skype of voor bepaalde wifi-hotspots en wanneer je telefoons wil laten doorschakelen. Wel is het zo dat de tarieven nog steeds lager liggen dan bij jouw gewone telefoonprovider. Bellen doe je via het SkypeOut pack naar vrienden die nog een traditionele vaste lijn of mobiele telefoon gebruiken. De prijs voor vaste lijnen, ligt om en bij de 0,02 euro per minuut voor meer dan 30 landen. Voor GSM nummer licht de prijs hoger, om en bij de 0,25 euro waarbij de de minuut betaald wordt vanaf de eerste seconde. Het maakt niet uit vanuit welk land je belt, wel naar wie je belt. Ook wordt er geen rekening gehouden met dal- en piekuren. Je betaalt steeds 24/24, 7/7 hetzelfde tarief. Betalen voor het Skypetegoed, kan gebeuren via Paypal of met behulp van een creditcard.

Hoe verbreek ik de link tussen Skype en Facebook

Het verbinden van twee grote sociale netwerken gaat heel snel en makkelijk maar hoe verbreek je opnieuw de verbinding tussen Skype en Facebook? Dat gaat eigenlijk langs beiden kanten.

Via Skype
Ga naar het “Skype home window” en selecteer “view” of beeld. Daar vind je het instellingsicoontje. Selecteer vervolgens “Disconnect from facebook” en de connectie wordt verbroken.

Mogelijk heb je een andere versie zoals mij en ga je in het menuscherm naar “contactpersonen” vervolgens klik je op “contactlijsten” en vervolgens kan je het vinkje “Facebook” afvinken. De connectie met Facebook is nu verbroken.

Via Facebook
Via Facebook ga je naar de startpagina en zoek je het tabje “applicaties” op. Tussen jouw applicaties staat Skype genoteerd. Daar kan je kiezen via “Edit” om de applicatie niet alleen te disconnecteren maar ook definitief te verwijderen.

Voeg een Reactie toe