Review draadloze muis van Trust

Trust Vivy Wireless Mini Mouse ( 18476 ) Muis

Productomschrijving Trust Mini Mouse optische muis

De Muis van Trust 18476 is een zeer kleine en compacte draadloze muis die werkt met behulp van een micro usb ontvanger. De muis heeft een optische BlueSpot sensor en werkt prima op allerlei oppervlakten. De muis heeft een bereik van om en bij 8 meter maar is afhankelijk van de duurzaamheid van uw batterijen. Het concept werkt zonder stuurprogramma. Dat wil zeggen dat je geen aparte software dient te installeren om de muis te laten functioneren. Het is eveneens een eenzijdig model zodat zwel rechts- als linkshandigen . Daarbij biedt de fabrikant een garantie van 3 jaar.

Review

Voordelen

De muis is vrij snel aan te te sluiten. Gewoon de USB ontvanger in een USB ingang steken. Vervolgens batterijen in de muis steken, het knopje omschakelen op ‘on’ en je bent vertrokken. De muis ligt goed in de hand en heeft een sneller reageertijd. Ook de afstand van ontvangst is inderdaad minstens 7 meter. Dat heb je natuurlijk nooit nodig.

Nadelen

De scrolfunctie heeft slecht beperkte tijd goed gewerkt of dat is wat ik denk. Maar het is in ieder geval niet mogelijk om op een degelijke manier naar beneden te scrollen zonder dat het beeld telkens opnieuw naar boven flitst.

Daarbij is het eigenlijk ongewoon dat je na 2 weken de batterijen reeds dient te vervangen. Er kunnen 2 AAA batterijen in maar ik heb er sindsdien al minstens 10 ingestoken. Dat heeft grotendeels te maken dat de optische muis zowel dag als nacht gewoon blijft opstaan. Vergeet je dus ’s nachts het knopje op off te zetten, dan zal de muis dus in een mum van tijd gewoon plat zijn. Het ergste in dit geval is dat de batterijen niet helemaal plat zijn; Je kan ze dus nog maanden lang gebruiken voor bv. je afstandsbediening.

Zijn de batterijen van de muis plat, valt deze van de een op de andere moment gewoon stil. Je wordt dus niet op voorhand gewaarschuwd door een tragere reactiesnelheid of verbindingsproblemen ofzo. Nee, ze valt gewoon uit en dan is het gedaan.

Kwestie van aankoop is het geen dure muis maar de batterijen op zich kosten op jaarbasis meer dan 20 euro. Die muis kost je dus een fortuin. Het lijkt me eerder een scenario van goedkope printer en super dure inkt waarbij er een gat in de printercartridges lijkt te zitten. Dus tenzij je geen oplaadbare batterijen gebruikt, maakt deze muis ook een gat in je portemonnee.

Conclusie

Ik zou deze muis niet aanbevelen omdat ze niet volledig deftig functioneert en het kost je veel geld aan batterijen. Heb je net geen in huis en je werkt thuis, weet je wat te doen.