Gebruik van 5euromarkt.nl of niet?

Wat is 5euromarkt.nl?

5euromarkt.nl is een vrij recent concept op de Nederlandse markt waar je voor 5 euro een opdracht kan laten uitvoeren. Dat kan gaan van het schrijven van een SEO artikel of het maken van een promotie filmpje. Je kan het zo gek niet bedenken . Het concept is zeer gelijkaardig aan dat van Fiverr.com waar je voor 5 dollar een opdracht kan laten uitvoeren. Alleen vind je op deze site niet zoveel aanbieders die bijvoorbeeld een Nederlands stukje tekst voor je kunnen schrijven. Gelukkig heb je er wel enkele en is het voor 3,80 euro dus geen geld om even een tekst te laten schrijven.

Daarbij moet je rekening houden dat de dienstverkopers op deze site ook nog eens een bijdrage moeten afgeven om van 5euromarkt.nl of Fiverr gebruik te maken. Zo betaal je bij Fiverr 1 dollar. Je krijgt als dienstverlener 4 dollar. Daar blijft dus weinig van over.

5euromarkt.nl service

Toch valt het al onmiddellijk op dat niet alle diensten van even hoge kwaliteit zijn. Je hebt er enkele die al lang meegaan maar de bij de overgrote meerheid is de dienst in kwestie niet te vertrouwen. Zo bijvoorbeeld heb ik bij Fiverr.com eens 100 Nederlandse twitter volgers ingekocht. Zogenaamd van echte actieve profielen die ook nog eens echt interesse in mijn twitterprofiel zouden hebben. Dat is natuurlijk te mooi om waar te zijn. Ofwel krijg je gewoon niets ofwel krijg je iets wat je niet besteld hebt. Soms vraag ik me dan af hoeveel dat waard is 3 euro in Bangladesh? Je kan je geld op fiverr niet terugvragen. Wel kan je een negatieve reactie plaatsen bij die persoon.

Bij 5euromarkt.nl is ongeveer het zelfde systeem. Behalve dat je daar weinig negatieve reviews terug vindt. Dat komt omdat de verkoper daar de mogelijkheid heeft om jouw opdracht gewoon niet uit te voeren en er dan ook nog eens lekker mee weg te komen zonder dat die persoon een negatieve reactie ontvangt. Wel kan je je geld terugvragen wanneer een opdracht laattijdig wordt uitgevoerd. Dat vind ik wel betreurenswaardig. Als je dan meer dan 2 weken wacht op een opdracht zonder communicatie van de verkoper uit en je kan nog niet eens een negatieve reactie plaatsen. Dat is ook geen manier van zaken doen. Daarom heb ik hier enkele namen opgelijst die totaal geen communicatie uitgestuurd hebben. Gewoon een bericht van sorry het gaat niet lukken was al voldoende.

  • http://www.vijfeuromarkt.nl/user/Janedoe
  • http://www.vijfeuromarkt.nl/user/Aequitas
  • http://www.vijfeuromarkt.nl/user/Days

In totaal is er uit mijn ervaring 40% geannuleerd zonder enige communicatie hieromtrent. Je bent dus gewaarschuwd.

Voeg een Reactie toe