Data permanent verwijderen met Freeraser 1.0.0.23

Bestanden die men verwijdert of in de prullenbak gooit, worden in werkelijkheid niet van uw harde schijf verwijderd. Ook na het ledigen van de prullenbak, zijn de bestanden niet van de harde schijf verdwenen. Dit lossen we op met een handige tool, Freeraser 1.0.0.23.

Het verwijderen van data uit de prullenbak

Een besturingssysteem zoals Windows, zorgt ervoor dat de link met het bestand wordt verwijderd maar fysiek blijft de data op de harde schijf staan. De bestanden worden in werkelijkheid niet vernietigd.

Verwijder vertrouwelijke dossiers voorgoed met Freeraser

Het gewoon verwijderen van bestanden is niet genoeg! Wanneer u vertrouwelijke informatie wil verwijderen, zoals zakelijke documenten of een ongewenste inhoud, dan wilt u er zeker van zijn dat de files permanent gewist zijn. Freeraser 1.0.0.23 is een geweldige toepassing die gebruikers toelaat ongewenste bestanden te verwijderen (file schredder). Er zijn vele nuttige instrumenten die verwijderde items kunnen herstellen zoals DiskDigger, maar niet als ze zijn verwijderd met Freeraser. De software vernietigt de gegevens die u hebt geselecteerd voor verwijdering, via een comlex systeem van algoritmen. Freeraser bestaat ook in een draagbare (portable) versie zodat men de tool vanaf de USB-stick kan opstarten.

Kenmerken van Freeraser

  • Een snelle vernietiging (standaard 1 ronde vullen met random data)
  • Een gedwongen vernietiging (3 ronden van het vullen volgens de DoD 5220.22M standaard)
  • Een ultieme vernietiging (35 rondes van het vullen met gegevens volgens Guttman algoritme)

U kan de taal van de software instellen door met de rechtermuisknop op het pictogram te klikken en System/Language te selecteren. Kies voor Nederlands.
Freeraser kent drie vernietigingsmodussen: snel, geforceerd en ultiem. U selecteert één van deze niveaus door met uw rechtermuisknop op het pictogram te klikken en te kiezen voor Systeem/Vernietiging modus. De ultieme modus duurt uiteraard het langst, aangezien er dan vaker en zorgvuldiger wordt overschreven.
Voor het vernietigen van bestanden, dient u eveneens met de rechtermuisknop op het pictogram te klikken en de bestanden in een map te selecteren die u wil verwijderen. U krijgt nog een laaste waarschuwing vooraleer de bestanden definitief van de harde schijf verwijderd worden. Na het bevestigen van de waarschuwing, bent u de data voorgoed kwijt.

Nadelen van Freeraser

Met Freeraser is het niet mogenlijk programma’s te deïnstalleren. Men kan er enkel data en bestanden definitief mee verwijderen.
Het verwijderen van bestanden kan veel tijd in beslag nemen. Een standaard film bestand verwijderen kan een uur duur in snelle vernietingingsmodus.
U dient de bestanden afzonderlijk aan te klikken voor vernietiging.
Het programma verwijdert geen shortcuts

Systeemvereisten

  • Geheugen: 1.9 MB
  • License: freeware
  • Compatibel met Windows 2K, Windows XP en Windows Vista

Freeware

Het gratis programma kan u downloaden op www.codyssey.com.

Voeg een Reactie toe